Blog İçeriklerinizi Nasıl Hazırlıyoruz? (Google'la Birlikte Çalışıyoruz!)

Blog İçeriklerinizi Nasıl Hazırlıyoruz? (Google'la Birlikte Çalışıyoruz!)

Blog içerikleri için yazım aşamasına başlamadan önce detaylı bir analiz ve araştırma süreci yürütülür. Kısaca içerik hangi aşamalardan geçiyor;


  • Başlık hakkında araştırma süreci
  • Alt başlıklar için Google analizleri
  • Anahtar kelime kullanımları için arama hacmi analizleri
  • Konuya ilişkin doğru ve nitelikli arama hacmi olan alt başlıkları belirliyoruz
  • Akabinde net ve doğru bilgiler ile içeriğin yazım sürecini başlatıyoruz

Arama terimlerine ilişkin alt başlıklar belirlendiği ve net bilgiler verildiği için sıralamalarda etkili sonuçlar elde ediyoruz

Alt Başlık Belirleme Süreci

Alt başlığımızı belirlerken yapılan aramaları ve çıkan sonuçları değerlendiriyoruz. Google'da konuya ilişkin arama yaptığımız sayfada ilgili aramaları dikkate alıyoruz…

Alt başlık süreci elbette bu kadar değil, bu kısımda yetersiz kalındığı durumlarda “Kullanıcılar bunları da sordu" kısmından faydalanıyoruz.

Direkt olarak Google'ın kendisinden öneri almak en doğru sonuçları kullanıcıya, dolayısıyla sitenize kazandıracaktır.

“Kullanıcılar bunları da sordu" kısmının ekstra bir çalışma prensibinden bahsetmek gerekirse, ilgilendiğiniz bir soruya tıklayıp kapatırsanız çok daha fazla sonuç çıkarabiliyoruz.

614b273d3e3cd.png

Bebek egzaması ne zaman geçer? Sorgusuna tıklar tıklamaz alt tarafa 2 adet daha soru geldi, burada Google bize diyor ki: “Tıkladığın soruyu soran kullanıcılar ayrıca aşağıdaki iki soruyu da sıklıkla sordu."

Yani o konular da üstteki konu ile bağlantılı ve yazacağınız içeriklerde belirlenecek alt başlıklar konusunda çok büyük yardımcıdır. Diyerek bizlere faydalı içeriğin kapılarını Google açıyor.

Alt başlıkların belirlenme işlemi sonrasında içeriğin yazım kısmı başlıyor.

Alt başlıkların haricinde de kullanılması gerekli alanlarda mutlaka maddeli anlatımlarla okuyucunun içeriği okumasını kolay hale getirecek şekilde yazım işlemi gerçekleştiriliyor.

Anahtar Kelime Belirleme Süreci

Anahtar kelime belirlerken de sayfanın en alt kısmında sayfa numara sırasının hemen üzerindeki “ilgili aramalar" kısmından faydalanıyoruz. Bu kısımdaki sorguların ilgi durumları ve arama hacimleri dikkate alınarak içerikte kullanımı sağlanır.

Burada önemli olan doğru ve direkt olarak konu ile ilgili kelime ve kelime gruplarını ilgili alt başlıkların altına yerleştirmektir. Örneğin yukarıdaki görselde “bebeklerde egzama nasıl geçer" kelimesini içeriğimizdeki “tedavi" konusunu içeren alt başlığın içerisinde kullanılması gibi.

İçerikler Yazılırken Nelere Dikkat Ediliyor?

İçerikler online yazar ekibimiz tarafından alt başlıklar doğru kaynaklar araştırılacak yazılıyor. Net, doğru ve nitelikli şekilde içeriğin yazımını tamamlıyoruz.

İçerik yazımında yazarlarımızı hem online olarak takip ediyor hem de içeriklerin kontrol ve mizanpaj işlemleri sağlıyoruz. İçeriklerin yazım sonrasında editör ekibimiz nelere dikkat ediyor;

  • Türk dili ve imla kurallarına uygun yazılmasına
  • Noktalama işaretleri ve vurguların doğru kullanılmasına
  • Alt başlık ve anahtar kelime düzeninin sağlanmış olmasına
  • Web sitesine girişleri kolaylaştırabilmek adına H tag düzenine
  • Premium servislerle Kopya Kontrol sonuçlarının kontrolüne
  • Ayrıca daha önce tarafımızca yazılan içeriklerle benzerlik olmaması

Konularında kontroller sağlanıyor, gerekli düzenlemeler ve dosyalama işlemleri yapılıyor. Son olarak içerik yayınlanmaya hazır halde sizlere teslim ediliyor.